THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

May 5, 2009

~AF vs OIAM3

Post aku kali ni aku terasa nak kupas tentang isu realiti TV yg tgh hot skang...iaitu AF (akademi fantasia) and OIAM(one in a million)....
slalu aku dgr org memperkatakan tentang af yg konon2 nya konsep terbaru dorg nak buat transformasi pada student dia...but is it really work??? aku dulu boleh dikatakan salah seorang peminat AF ni la...tapi makin lama dah makin hampeh aku tgk..yang terbaru ni lagila xmenampakkan apa2 yg menarik...

Berbeza plak keadaannya dengan One in a Million (OIAM 3) yang baru2 ni dah tiba ke kemuncaknya yang menyaksikan Tomok/ Shah Indrawan berjaya mentransformasi kan diri dia dari typical boyband singer (new boys) kepada penyanyi solo yang berkebolehan dan menjadi jutawan segera mlm tu...wahhhh..i really like him now...hehe...new boyz dlu aku xdela layan sgt...iyeewww...

Yang penting tomok mmg best...siap dapat pujian dr pengkritik every weeks...very consistent la dia ni...paul moss yg ssh gile nk puji org tu, leh kata 'tomok might just be the one'...gay kah paul moss meminati tomok?? hehhe...tidakk....itu sbb die mmg merasakn bakat yg ada pda tomok...abg ipar and akak aku, abg aku and org2 kg aku (tu dh tipu) yg agak mengutuk dan membenci tomok ni siap leh kata tomok nyanyi best gile mlm final tu..yehoooo...go tomokkkk!!!!......

disebabkan aku minat kat tomok...mari kita dengar single die yg memberi kemenangan pada dia mlm tu..;p


...




video








"Dengan peratusan undian sebanyak 39.3%, Tomok berjaya melakar sejarah baru dalam One In A Million apabila muncul juara musim ketiga. Esther menduduki tempat kedua dengan 33.29% diikuti Aweera yang mendapat 27.41% undian. Kejayaannya sekaligus memecahkan tradisi dimana pemenang dua musim sebelum ini adalah wanita dan menjadi peserta artis pertama yang memenangi pertandingan itu.

Walaupun pada awal pertandingan, Tomok diumumkan tersingkir, namun 90% daripada penonton telah mengundi untuk melihat ketiga-tiga finalis berentap di Grand Finale. Mendendangkan lagu hit Aizat “Hanya Kau Yang Mampu” dan lagu solo pertamanya ciptaan Aubrey Suwito, “Rindu Terhenti”, Tomok telah memberikan satu persembahan yang sememangnya mantap."- from gua.com.my

1 comments:

applejack said...

ahh..mencampah la kat tompok...