THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

May 29, 2009

~Miss My Little Cuties so Much...

Aku baru je dapat email dari kakak sulong aku yg jauh nun di perantauan bersama keluarganya...and she showed us their pics at Mekah (about 2 to 3 weeks ago they had been there to perform Umrah)

hurmm..anak2 sedara aku yg baru setahun jagung tu pun dah buat umrah and dapat menjejak kan kaki kat Tanah Suci tu....bile plak la rezeki aku ye?? bile tgk gmbr2 dorang..teringin betul nak jejakkan kaki kat sana supaya dapat aku menyucikan diri dan menghadap yang Maha Pencipta (Walaupun mungkin impian ni akan tercapai bile duit aku dah berkantung2...dah cukup makan dan segalanya)...ngeeeheee

Actually i miss them badly...dah hampir setahun aku xjumpe dorang since last year dorang balik Mesia...kakak aku blk Mesia at last February (3 weeks at Msia) pun sebab operation ayah aku...tapi hanya bawak anak die yg bongsu je...woooo...wooo...nak jumpe anak2 sedara aku yg 4 org tu...

Katanya dorang akan blik dis coming July...really look forward for that month..huhuh...let me introduce u all, my nephews and niece ---->

Mekah May09 004Mekah May09 007



Mekah May09 027Mekah May09 028Mekah May09 026Mekah May09 025

From left; the eldest one, Aisyah,13 years old (1st grandchild in my family)
2nd; the eldest brother,Ashraf, 11 years old (1st grandson@3rd grandchild in my family)
3rd; Ammar, 6 years old (5th grandchild)
4th; the youngest, Amsyar, 4 years old (8th grandchild)


wahhh...ni baru 4 orang...ade 9 org lagi anak sedara aku kat mesia ni yang aku xsebut lagi..rmai betul cucu2 mak and abah aku...and ramai dah jugak rupenye anak2 aku...haihhh...baru nak stat keje ni dah kena pk pasal duit yang kena simpan untuk raya nanti...hadoiii..botak2

ok...aku nak g wat kira2...later aku letak gmbr anak2 sedara aku yg 9 org lagi tu k....34535 + 5&873 - 5^&*&4 / 244545&*& % = botak

~I'm Counting Minutes....


Esok 30 May 2009...
yeahh..akhirnya hari yg ku tunggu sudah tiba...esok stat cuti seminggu...yeehoooo...What a very wonderful day..huhuh


Excited sungguh jiwa ini..meronta2 untuk pulang ke kampung halaman...hik3



Beginila wajah aku skang...berbunga2 dan tersenyum girang walaupun kepala ni serabut dengan keje..hohohoh

May 28, 2009

~My FuTure HusBand

Tadi aku membuang masa dengan menjawab soklan kuiz --> Wajah bakal suami anda
and result die??...demm..xde org lain ke??wooo..bg la aku ashraff sinclair ke, orlando bloom ke..sungguh membazirkan masa aku menjawab soklan ni..nyesal...nyesal...haha

Mari tgk result aku:


Wajah Abang Senior seakan akan Harrison Ford
Wah rupa-rupanya umur tidak memainkan peranan pentiing dalam memilih bakal suami anda, asalkan bahagia, banyak rumah dan banyak wang,.dan selalu nya bakal suami anda ni penyayang dan romantis..mintak apa saja pasti ditunaikan

~woooo...woooo..dan woooo lg

Sebenarnye ngah bz tp nak jugak curi tulang-temulang dlm beberapa minit....

next week cuti seminggu....yehooo/wooooo... (sbnrnye nak melompat girang ke nak nangis skang ni?isk3)

ade ke dah approve cuti aku pastu bg aku keje bnyk2 plak...kijam btl senior aku...dushummm3..tumbuk dinding

esok bersamaan 29may 2009 aku akan menamatkan sesi internship aku kat Perunding Trafik Klasik Sdn Bhd ni...and bermakna bermulala sesi kehidupan baru aku sebagai Traffic Engineer starting 8th June 2009 (ishh..btl ke ni?? cam xcaya je dh nk keje)...kenapa start 8 june??? sebab from 30May 2009 smpaila 7 June 2009 aku nk rehatkan dulu otak aku ni pas 6bln mengerahnya membuat keje2 yg mmg nak bg otak aku gemuk (kalau die leh mkn keje tu)...tapiiiiiiiiiiii.......

Senior dah bagi aku project yang due date die cuma 5mnggu (and skang tnggl 3minggu lebey je lg)...wooooo...woooo...bg aku baldi...aku nk tadah air mata ni

macammana aku nak cuti dgn tenang ni??? tell me how...ni yg rasa nak nyanyi lagu...'tell me why...u r so hard to forget...lalala'...tiba je (xde kena mengena pun...erkk)

nanti hbs cuti...tinggl 2mnggu je lg...sempat ke???dahla project susah.... waaaa....waaaaa...(aku nk banjirkan ofis aku skang)....aku nk siapkan keje tapi aku lagi lebey2 nak cuti....


Okla...to be continued...aku nak g terjun dari kerusi

May 23, 2009

~Nasib Malaysia di masa akan dtg....

Aku just nak kongsi information yg aku dpt dr seorang kawan lama aku....info ni agak menakutkan untuk masa dpn kita n negara tmpt tinggl kita ni....

baru2 ni dia join majlis keselamtan dalam negara...
dia ckp dia dapat tahu ;

"bangsa2 asing sekarang tgh m'eploitasi bgsa melayu untuk merebut tanah2 di mlysia.
terutama tanah pertanian sbgai cnth tnah peneroka..
di jhr skrg pada setiap minggu rkyat s'pore sudah masuk mlysia untuk meredah jln2 utan disini..walhal mereka tiada ape2 pun urusan disitu..
tgkla pulau batu putih dah tergadai..
lepas ni xtau apeplak yg akan tergadai...
jd p'tahan kan tanah air dari segala penjajah..
jangan kerana wang ringgit bangsa melayu tergadai...
'tidakkan hilang MELAYU di dunia ini'
peganglah pada kate2 hulubalang Melaka ini..."


So...what should we do now???...be responsible to ourselves as well as our country...for the sake of our future and our beloved country.... woooo...wooo...iskkk...
jgn jd mata duitan juga ye...duit itu perlu tapi jgn terlebey dr landasan ye... ;p

May 19, 2009

~Org Bisu yg Beradab...

Salam...

Halo..halo...halo...

Ok...Kali ni aku nk smbung lg cite pasal 16th May...tp yg ni aku just nk luahkan rasa xpuas hati aku jela and bergosip sket2..heheh

On that day aku pegi ke Times Square naik monorel...besela..org xde kete...tu jela transport aku...
Dalam monorel tu...standardla mata ni melilau2 duk tgk orang...yang hensem, yang senget, yang kecik, yang besar, yang tua, yang muda ...sumenye menyinggah kat lirikan mata aku ni.... sampaila mata aku menyinggah kat satu pasangan ni (sbb die br masuk train)
wahhhhhhhh.....bkn men romantik lg...mcm die je yg ade partner...aku pun ade partner sebelah aku la...ishhhh

Pastu...ape lg...mata aku dh xgerak2 pegi tmpt lain la duk tgk dorang...hohoho
Terpeluk sana,...terpeluk sini...ewahhh...dah macam drama hindustan plak...men cak2 kat tiang dlm monorel tu...cissss....
setelah 5 minit memerhati....pastu aku terkagum la plak....rupenye mereka berdua itu pasangan yang bisu (sebab duk cakap guna bahasa isyarat)....lohhhh....begitu rupenye...patut dr td xdgr sore pun...
tengah mata aku terpana tu...naik berpinar plak mata aku bile dorang dgn selambenye men kissing2 kat dlm monorel...hadoiii....malunya aku tgk anak melayu ni...bkn takat kiss pipi dah...comolot sudaa...ish2

satu lg yang menarik perhatian aku...jeng...jeng..jeng......
pasangan yang bergelar ppuan tu (sbnrnye xnmpk mcm ppuan tulen sgt)...hurmmmm...kalau nak kata sbb suara...mmgla aku xdgr sbb dorg duk sembang bahasa isyarat je..dorg ckp ape pun aku xtau....tapi yg aku pasti...body die mmg sah2 mcm laki nye badan..bile die jalan...lg la konfem jantannye...ish2...pe nk jd nih


so...what i can conclude here are:

  • xmalu ke dorang ni wat perkara sumbang kat public?
  • kalau dah pasangan 'ppuan' tu bkn ppuan...bermakna mereka ini pasangan Laki + nyah or Ga....??'...iyewww...nk sbut pun geli
  • yang paling aku kecewa...dorang ni bisu...Allah dah tarik satu nikmat pada dorang iaitu 'suara'...tapi masih berani menyongsangkan diri...ermmm
  • Lastly, mereka ni melayu k....hadoiiiii....MELAYU...aku pun melayu la...malu nk tgk bangsa sndr mcm tu

Moral of the Story:
  • Janganla buat perkara sumbang...
  • Manusia ni xde yg sempurna tapi bile Allah dah jadikan kita kurang dari manusia lain...sedar2la diri...janganla buat Allah murka lg pada kita

May 17, 2009

~Dinosaurs comingg!!!!!!...

Continue from last post.....

Selain dari celebrate Besday sumone...aku ada pegi midvalley exhibition centre...ape yg ada kat ctu?? fuhhhh....binatang besar2--->>dinosaurs

Actually kebetulan time tu ade dinosaurs exhibtion kat midvalley...and kebetulan lagi besfren kepada boyfren aku keje ctu...dapat masuk free...fuhh..save RM12 x 2 = RM24 ....hohohoh..wlaupun terasa macam zaman2 budak sekolah dulu pegi tgk dinosaurs...layan kan aje la...hehe..Thanx to Farid (actually br 1st time jumpa dia...tapi 1st time pun..i owe u one bro...*wink)

Aku malas nk type banyak2 pasal dinosaur tu sbb bnyk sgt nk cite nnt...huhu..so...lets the pics story.....







Group yg kat bawah ni skang dah masuk dlm group serangga pun...dulu sama besar dengan kete ixora rupenye..huhu

Besday Boy mencari apakah??anak2 praying mantis??...;p

wahhh!!!..jgn makan saya...mentadak mentadu..mcmna ashraf muslim tido?? ngeeehee..tiba je..;p


Okla..rasanya stop cni dlu...nnti aku smbung cite lain plak eyh...ade lagi benda menarik berlaku on 16th May nih...huhu

To be continued...daa~~

~Ada apa dengan 16 May 2009??

Assalamualaikum...
Add Image
Hari ini ialah 17 may 2009...bermakna semalam ialah 16 May 2009...ada apa dengan 16 May???...huhu

To talk about 16th may...ia adalah hari special buat seseorang yang special dlm hdup aku... *wink
"Happy 23rd Birthday sayang "....one step further to a 'tua' life...hohohoh
Thanx to his interview kat Shah Alam on 15th may, that i can meet him on his birthday..kalau x...aku kena pegi kuantan la....hadoiii...jauh tu... ;p

Special dedication to him ;
"sorry i dont have anything special to give u buat sementara ni, just a small 'things' i can afford to give u like those things i gave u yesterday (kad+cd)....sebab dah kekurangan duit sara hidup...heheh"...newayz...lets the pics tell u more....---->>


HEPI BESDAY YANG KE -23
Semoga Success slalu in whatever u wish for.. ;p

May 15, 2009

~An Angel ...

Salam ..


Hari ni aku nak share satu lagu ni plak dgn korg...tadi aku surfing2 tenet...terjumpa plak lagu ni yang penyanyi nya aku xpenah dengar pun...but i dont have to listen several times to fall in love with dis song, 1st time dengar je terus aku suka...nampak sgt lagu ni best kan...(kat telinga aku la *wink ;p) ...penyanyi dia Declan Galbraith ni...seorang budak lelaki who has amazing voice...dia start nyanyi since umur dia 11 tahun kot..aku pun xbrapa pasti sebab baru je mengenali dia dan lagu2 dia..tapi yang pasti suara dia memang best...kalau korang nak info lebey lg tentang dia...klik sini---->> Declan Galbraith

Kat bawah ni lagu yang aku sangat suka tu...1st time dengar je dah bole jatuh cinta..lepas dgr lagu ni terus aku cari sume lagu2 dia...yezzz...mmg best


An angel - Declan Galbraith (klik untuk download)

I wish I had your pair of wings
Had them last night in my dreams
I was chasing butterflies
Till the sunrise broke my eyes

Tonight the sky has glued my eyes
'Cause what they see is an angel hive
I've got to touch that magic sky
And greet the angels in their hive

Chorus:
Sometimes I wish I were an angel
Sometimes I wish I were you
Sometimes I wish I were an angel
Sometimes I wish I were you

All the sweet honey from above
Poor it all over me sweet love
And while you're flying around my head
Your honey kisses keep me fed

I wish I had a pair of wings
Just like last night in my dreams
I was lost in paradise
I wish I'd never opened my eyes

Chorus:
Sometimes i wish i were an angel
Sometimes i wish i were you
Sometimes i wish i were an angel
Sometimes i wish i were you

But there's danger in the air
Try so hard to be unfair
Danger's in the air
Try so hard to give us a scare
But we're not afraid

Chorus:
Sometimes i wish i were an angel
Sometimes i wish i were you
Sometimes i wish i were an angel
Sometimes i wish i were you
I wish i were you
I wish i were you

Bwah ni video An Angel...mula2 aku konfius tgk...budak ni cam dah matang..umo pun dah 18 kot...tapi suaranya cam xkena je ngn org...huhu..ape pun...korg dgr jela ye...layanzzz



video


Video ni plak masa dia kecik sket...aku tgk je video ni...terus rasa nak nangis...sedey tgk video tu satu hal...pastu terharu jugak dgn suara dia yang sgt2 la menyentuh hati aku...;p
Video ni mengisahkan tentang mangsa2 tsunami terutama kanak2...kira tribute to tsunami's victim la....jangan lupa sediakan tisu sblm tgk ye....sob...sob...iskkk... ;(


video


Best x?? Best kan...tula...aku dh ckp..sore die mmg best..lagu pun best....okla..ape2 pun...enjoy la ye....daaa~~

May 14, 2009

~Blogger???...

Assalamualaikum...

wah, rasanya ni br 1st time aku wat intro entry aku dengan memberi salam...aisshh..br nk insaf ke aku?? ;p

Regarding the title...macam xde apa yang menarik kan?? but actually aku cuma nak berkongsi pendapat aku tentang dunia blogging ni...

Tadi aku dah xtau nak buat apa sebab memang xde keje nak buat, so aku explore blog2 yg aku terjumpa and some blog yang mmg aku follow (yang mana ada dlm blog list aku tu la)...most of the blog yang aku follow, aku suke kaji cara diorang menyampaikan sesuatu tu...aku tertarik dgn gaya penyampaian and gaya penulisan dorg but the most important thing is what they want to deliver la...(and aku rs yg paling membuatkan aku nak follow sbb kebanyakan dorg tu artis kot...public figure kan...wahahaa...bukan apa, hanya membandingkan gaya dorg yg muncul kat Tv dgn reality diri dorg)....

Yoshhh...masuk cite sbnr....

Setelah aku mengkaji blog2 dorg ni kn....ade yg sama je mcm aku...isi blog adalah apa yg kita rasa and pendapat kita tentang sesuatu isu and mostly menceritakan pasal diri la...yela...blog ni pun dah macam sinonim dgn fungsi sbg diari on9 kan....huhuh
Tapi aku rasa aku paling tertarik dengan blog seseorg ni yg aku rasa isi blog dia bukan sesuatu yang hanya cerita, bukan sesuatu cerita yang hanya copy and paste and bukanlah cerita yang kosong tanpa makna...cara die menyampaikan cerita pun best...bukan hanya tulisan.. bukan hanya kata ...tapi kata2 yang kadang2 ada makna yang tersirat and ada nilai sastera...dah macam gaya penulis bertauliah pun ada la...huhu...ada plak tu, blog yang tah ape2, penuh gosip xmasal jek...mengutuk org no. 1...terutama blog seseorang yang sangat terkenal dengan gosip and laser melaserrrsss kat Malaysia ni...aishhh...buat penat baca jek..keje ngutuk orang xhabis2..

Sebenarnya aku rasa dari gaya penulisan seseorang tu sedikit sebanyak kita dapat menilai seseorang tu secara kasar...thats y la...aku suke baca blog org and then menilai diri org tu...but bukan cara aku...bukan isi blog aku... untuk mengutuk or mencaci org tu lebey2...sbb aku sndr pun xsuke diri dipersenda....dikutuk...dan dicaci...tetapi masing2 bebas menilai dengan cara masing2...and kalau rasa nak kutuk pun...sket2 sudaa...nak lebey2 biarla jadi makanan perut je...
"biar pecah diperut jangan pecah di mulut"...hohoohoh

Sebenarnya apa motif and objektif kita mewujudkan blog ni??
kalau untuk aku, setakat mengisi masa lapang and berkongsi apa2 yang menarik di mata aku and kadang2 bolela jugak dijadikan tempat untuk aku mengasah skill menulis kot walaupun xde hati nak jadi penulis...pengetahuan sastera pun kurang camne nak jadi penulis yang baik ye x?? hehe..but i dont have any intention la nak jadikan blog aku ni official diary on9 aku...rasa mcm xperlu la kot nak jaja cerita aku hari2 kat korg... sket2 boley la...not too personal ;D

Last but not least, sbnrnye ape motif entry aku hari ni?? lohhh..baru nak sedar xde motif rupenya...ahakss
agaknya lebey pada xde keje and promote blog yang ada dlm blog list aku kot?? haha..gtu ke??
Tapi rasanya...kalau xde isi penting sekali pun dlm penulisan kali ni...yang aku cuba nak sampaikan ialah, what and how something is delivered, it shows the person roughly la...and ia membezakan blog sampah dengan blog yang ade isi....lalalala

Okla...Later aku akan buat entry yang berguna sket la...hari ni lebey pada xde ape nak buat...haishhhh....bosan

May 12, 2009

~Hujan yg Turun...Bagaikan Mutiara

hujan rintik2...air bergelora.....lalalala
beshnye hujan....akhirnya penantian ku selama seminggu ni berakhir...panasnya bile nak tido malam Allah aje yg tau...aduyaiii...
pemanasan global ni...nk slahkan sape pun xtau...nak mempersoalkan keje tuhan ni berdosa plak aku ni kang...huhu...aku sndr pun kdng2 menyumbang kepada pemanasan global ni agaknya...wlaupun sekecik2 bnd kan..mana kita tau ye x???...hohoho
Tapi memang xtahan la kalau kuar umah siang2 hari skang ni...sedangkan duk dlm umah pun dah menggelepar...nsb bek keje duk dalam aircond, tapi bile blk umah...rasa nak keje plak spnjang hari...hehe...ishhhh...br panas dunia nih...
Sebab pe ye panas sgt skang ni?? Dunia dh semakin tua...dahla skang bermacam2 jenis penyakit menjelma kan diri tiba2...di tengah kepanasan dunia yg melampau2 plak tu...aduhh laaa....scary btollll...jom kite tgk gmbr hujan kat Petaling Jaya...kot2 ada yg dh smp xkenal rupe hujan camne kan....hik3


ni mula2 nak hujan....awan gelap...huhu,...jarang2 nak dapat camni...;p


Ni tengah hujan...yehoooo...bestnyeeee.....nmpk x rintik2 hujan tu??? ;p

May 7, 2009

~Cool Stuff...

Tadi aku kebosanan...so aku surfing la internet ni...aku main surf je sampaila aku terjumpa satu site ni yang memang interesting sangat and kat sini aku nak share ngan korang some stuff yang aku paling suka la dari yang banyak2 tu....enjoy!!!


COOL PICS

Gambar ni, aku rasa confuse sket tgk...bole caya ke bayang2 sampah tu bley jadi cam bayang2 dua org yang tgh minum and smoking??? cuba kaji.....


Gambar yang ni plak aku rasa signboard paling bodoh skali penah aku tgk...hohoh...ade ke org wat notice board camni bunyinya??? ni kalau la ade kat malaysia..aku rasa dah lama kena pecah or dipatahkan oleh pelaku2 vandalisme yang semakin bersepah skang ni...hehehe


OPTICAL ILLUSION

Lets start ngan yang simple dulu k....rasa2nya korang nampak x ape yang tersurat and tersirat??



2nd ni plak aku rasa mungkin ada yang dah bese tgk..tapi bagi yang xpenah tgk tu...cuba la tgk btl2 ye... ;D




3rd pic ni...aku sndr xdpt2 lagi nak determine ape yang sebenarnya nak disampaikan...sape yang dapat tu...bgtaula aku....hehe



last ni...lg best..huhuh



ok...thats all for today...nanti2 aku jumpa bnd2 best lg...aku taruk lg kat sini ye....daaa~~~

May 6, 2009

~Selsema Babi????

Ape pendapat korang tentang selsema babi yg tiba2 menyerang dunia kita skang?? bermacam2 cerita dan bermcam2 persepsi yg timbul mengenai wujudnya selsema babi ni skang....and aku plak tiba2 je kena demam and batuk2 yang masih lg xbaik2 since 3hr lepas....wahhhh....really scary laaa....
kat bawah ni aku nk share satu artikel yg aku petik dr satu website ...marila sama2 kita menghayatinya:


"Buat masa sekarang sudah 150 jiwa telah menjadi korban akibat selsema babi. Negara-negara yang terjejas ialah Mexico, AS, Kanada, EU, New Zealand dan yang terkini di Thailand. Kebanyakan kes selesema babi yang disebabkan virus H1N1 - yang menggabungkan genetik babi, burung dan manusia, berlaku di kalangan golongan yang berumur 45 tahun ke bawah. Gejala dan tanda jangkitan virus itu adalah demam, batuk, sakit badan serta susah bernafas, selain dikesan berlaku di kalangan mereka yang mempunyai kaitan dengan ternakan babi. Sehingga kini belum ada vaksin khusus untuk melindungi virus babi itu dan belum jelas bagaimana virus selesema manusia sekarang ini dapat melindunginya. Saintis mengatakan ia penemuan sejenis virus baru dan ia boleh merebak daripada manusia kepada manusia.

Maka benarlah ia merupakan tanda-tanda akhir zaman dan alam ini menghampiri ke penghujungnya. Sesuatu benda akan pasti mati dan musnah dan alam ini pasti juga musnah. Tanda-tanda kiamat kecil sudah ada kesemuanya, yang belum muncul hanyalah tanda-tanda besar. Ini adalah peringatan dan pengiktibaran kepada semua umat manusia supaya kembali kepada Islam yang sebenarnya. Hanya orang yang benar-benar beriman akan memahami isyarat-isyarat ini. Rasulullah SAW pernah bersabda bahawa dunia ini telah hampir akhir zaman bahkan Baginda mengumpamakan seperti seorang yang terlalu bongkok. Tentang fenomena alam yang terjadi dan penyakit-penyakit ganjil (seperti Coxsackie, JE, SARS, Selsema Burung dan kini Selsema Babi pula) disebutkan oleh Rasulullah SAW sebagai tanda-tanda qiamat. Dari Ibnu Umar Rasulullah SAW bersabda;

"Bagaimana keadaan kamu ketika lima perkara berlaku di kalangan kamu, dan aku berlindung dengan Allah dari terjadinya perkara itu kepada kamu atau kamu sempat menempuhnya. Tidak timbul kemungkaran di kalangan satu-satu bangsa melainkan mereka melakukannya secara terang-terang, akan timbul penyakit taun dan penyakit-penyakit yang tidak pernah ada terhadap orang-orang sebelum mereka (penyakit ganjil)."

(HR: Ibnu Majah)



May 5, 2009

~AF vs OIAM3

Post aku kali ni aku terasa nak kupas tentang isu realiti TV yg tgh hot skang...iaitu AF (akademi fantasia) and OIAM(one in a million)....
slalu aku dgr org memperkatakan tentang af yg konon2 nya konsep terbaru dorg nak buat transformasi pada student dia...but is it really work??? aku dulu boleh dikatakan salah seorang peminat AF ni la...tapi makin lama dah makin hampeh aku tgk..yang terbaru ni lagila xmenampakkan apa2 yg menarik...

Berbeza plak keadaannya dengan One in a Million (OIAM 3) yang baru2 ni dah tiba ke kemuncaknya yang menyaksikan Tomok/ Shah Indrawan berjaya mentransformasi kan diri dia dari typical boyband singer (new boys) kepada penyanyi solo yang berkebolehan dan menjadi jutawan segera mlm tu...wahhhh..i really like him now...hehe...new boyz dlu aku xdela layan sgt...iyeewww...

Yang penting tomok mmg best...siap dapat pujian dr pengkritik every weeks...very consistent la dia ni...paul moss yg ssh gile nk puji org tu, leh kata 'tomok might just be the one'...gay kah paul moss meminati tomok?? hehhe...tidakk....itu sbb die mmg merasakn bakat yg ada pda tomok...abg ipar and akak aku, abg aku and org2 kg aku (tu dh tipu) yg agak mengutuk dan membenci tomok ni siap leh kata tomok nyanyi best gile mlm final tu..yehoooo...go tomokkkk!!!!......

disebabkan aku minat kat tomok...mari kita dengar single die yg memberi kemenangan pada dia mlm tu..;p


...




video








"Dengan peratusan undian sebanyak 39.3%, Tomok berjaya melakar sejarah baru dalam One In A Million apabila muncul juara musim ketiga. Esther menduduki tempat kedua dengan 33.29% diikuti Aweera yang mendapat 27.41% undian. Kejayaannya sekaligus memecahkan tradisi dimana pemenang dua musim sebelum ini adalah wanita dan menjadi peserta artis pertama yang memenangi pertandingan itu.

Walaupun pada awal pertandingan, Tomok diumumkan tersingkir, namun 90% daripada penonton telah mengundi untuk melihat ketiga-tiga finalis berentap di Grand Finale. Mendendangkan lagu hit Aizat “Hanya Kau Yang Mampu” dan lagu solo pertamanya ciptaan Aubrey Suwito, “Rindu Terhenti”, Tomok telah memberikan satu persembahan yang sememangnya mantap."- from gua.com.my