THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Jun 22, 2009

Reflexology


Penah x korg pegi urut2 kaki ni?? Tau x korg mcmna rasanya?? Kalau xtau, meh aku nak cite..hoho…bukan sbb aku keje kat pusat reflexology, tapi sbb aku excited lepas 1st time jadi customer pusat reflexology ni.. :D

Aku mmg dah lama teringin nak pegi wat reflexology tapi disebabkan harga cam hanjing and aku plak xde duit sndr lagi..aku rela menahan hasrat aku tu..tapi smlm tgk harga dia kat Kuantan Parade…RM35 for 45 minutes, cam ok la kan..aku trus je masuk..skali pekerja ppuan die xdela plak..bantai jela, bos die sndr yg buatkan.. ;p


1st step ->> die suh rendamkan kaki dlm air bloop2 ni…aku xtau ape fungsi die, samada nak bagi kulit kaki lembut, melancarkan darah atau nk suh basuh kaki je..haha..sebab skejap sgt, xsmp 5 minit pun rendam

2nd step -> dia start urut, mula2 mmg cam geli, aku mmg xsuke org men tapak kaki aku..huhu..start je die tekan...perghhhhh...sakit gile nih...aku rasa nak sepak2 je tukang urut tu...die plak macam wat xtau je aku kerut2 muka ke, cam nak terberak ke.....woooo..sakettttt...die bole senyum je tgk aku yg dah mcam menari2 atas kerusi tu...


Pastu start plak kaki kanan…lagi sakettt tau x…lagi wat aku mcm nak tercirit kat ctu..hishhh..xsenonoh btl aku..aku tanya dia nape kaki kanan ni lagi sakit…die cakap mmg mcm tu..mungkin sbb kita banyak guna belah kanan kan..xtaula aku teori sbnrnya mcmna..bantaila ape pun…yang penting aku mmg macam dah nak terajang org tu, tapi ku tahan jebat…


Part terakhir ->> die urut balik urat2 yang terlibat yang mungkin dah bersimpul2 supaya darah mengalir dgn jayanya..masa yg tu mmg best, rasa lega je, segar je…and die ade la bgtau ape yg dia dapat tau dgn mengurut kaki aku tu..

Tapak kaki kita ni kan ade point2 dia yg ade kaitan dgn bahagian2 badan kita yang lain…so dengan teknik reflexology, kita boleh tau apa masalah badan kita ni

Tukang urut tu cakap ;

  • “U senang kena batuk” – ya, mmg betul, aku slalu ada masalah dengan tekak aku ni
  • “u kena banyak minum air kosong and makan sayur” – ya, btl lagi tu…aku mmg kurg minum air kosong and makan sayur lor
  • “ U ni macam xckup tido je” – ishh, nape sume dia cakap betul ni…aku mmg dah berhari2 xcukup tido..xtau la nape..tapi mmg kepala aku ni cam fenin2 je
  • “U kena jaga makan, sbb perut u senang masuk angin” – wahhh…hebat btl die ni, sbb mmg aku cepat dapat gastric..so kawan2…korg taula kan klu pasni aku banyak mkn tu sbb ape..hohoho..dah org pun pesan mcm tu kan…kita ikut aje… lalalala..aku suke… ;p
  • “u ade masalah sket ngan paru2” – ni mungkin ade kaitan dgn senangnya aku dapat batuk2 tu la kan
  • “U kalau xjaga makan aa, u bole kena gout..kena start jaga dari skang” – wooo, yg ni aku xsuke nak dgr…tapi mak aku pun ade tanda2 nak kena gout, so, aku ni mmg mcm ade possibility je kan...
  • Last ni, part yang paling best dlm banyak2 komen dia à

Tukang urut : U sudah kerja ke masih belajar??

Aku : Baru kerja, kenapa?

Tukang urut : U aa, kalau terus kerja, senang mau naik pangkat tau, kalau belajar,

otak u pandai..

Waaaa, I like it..i like it… huhu..ni aku xtaula die nk bodek supaya aku dtg lagi tmpt dia atau mmg dia dapat tau dgn hanya mengurut tapak kaki aku…alaaa..tapi kalau xsbb die ckp pun, aku tau aku pandai..wahahahaaha…pasan jap..anyway thanx la kepada tukang urut itu…u mmg best la ..huk3


ni gambar bonus..tiba2 je...hehe...ngan my baby.. ;p


5 comments:

ღ~n0n0i~ღ said...

Hihihihi..sedapnya orang urutkan kaki.. huuu.. kaki kaknoi kena diurut ni, penat jalan hari-hari gi ofis

Saz-e-La said...

eley..kak noi tu jalan sket dah penat kot..;p
best tau wat reflexology...jom pegi sesama... huhu

♥..::HoneYza::..♥ said...

jln2 xnk wt reflexogy...tp terjumpa plak anda...juz blog walking..hik3...salam blogging...:)

Ruzzaida said...

weh.. bestnye urut kaki wpun ko ckp cam nk terajang je si pengurut tu..
haha..

suddenly, ade je gmbr gedik menyebuk.. haha

Saz-e-La said...

mmg pun pun ida...tp mampu wat time ade duit lebey jela...hehe
rasa nk terajang tu tahan jela...;p
gmbr gedik itu mesti...ala..cam xbese plak kan..hehe